Categories
Indlæg

Samfundet er på et skråplan

Når man kigger på det danske samfund – er det så ikke tydeligt, at der er noget galt? Hvis du læser på ethvert medie, så vil du opdage at der i virkeligheden ikke er andet end brok overalt. Danmark er nået til et punkt i historien hvor vi ikke kan gøre noget rigtigt – uanset hvad vi gør. Ingen er tilfredsstille og alle vil hele tiden have noget at brokke sig over.

 

Der er sket mange ting de seneste år som efter min bedste overbevisning ikke har haft de bedste konsekvenser.

 

Var det nemmere for 30 år siden?

Det er et godt spørgsmål. For hvordan var Danmark for 30 år siden? Når man hører den tidligere generation snakke om deres ungdom, så lød det i manges øre som en noget fredeligere og hyggeligere ungdom. Der blev ikke sat så mange krav til de unge mennesker.

 

Selvfølgelig er det en god ting, at der bliver sat krav til nutidens ungdom, men det er ikke for sjov, at eksempelvis selvmord i den unge kategori er stigende og at stress, angst og depression er overrepræsenteret ift. for 30 år siden.

 

Når man læser på nettet og finder artikler og viden om fortiden, så virker det som om, at verdenen er blevet alt for kommercielt ift. det at leve. Alle vil gerne leve i overhalingsbanen – men man glemmer, at leve livet.

 

Kommercielle Danmark

Det er klart, at “virksomheden” Danmark skal kunne løbe rundt – men man er jo begyndt, at opgøre mennesker i værdi – kommerciel værdi vel, at mærke. Man glemmer mennesket og anser det som værende et aktiv indtil det modsatte er bevist. Det ses på jobcentrene rundt omkring i Danmark og det ses på arbejdspladserne.

 

Man hører vel nærmest ugentligt, at patienter ikke kan få medicin i Danmark, fordi det er for dyrt. Medicin som har en reel virkning, men som er for dyrt til den almene dansker. I disse tilfælde skal man tigge og bede andre mennesker i Danmark om penge, så man kan komme til Tyskland, Sverige, Norge, USA eller ethvert andet land der tilbyder den pågældende behandling.

 

Hvor ofte har vi ikke hørt, at en person er blevet opgivet af lægerne i Danmark, men efter at have været en tur i Tyskland er vedkommende enten rask eller har fået forlænget sit liv markant? Er det ikke skræmmende, at liv kan gøres op i penge på den måde?

 

Det bliver kun værre

Fremtiden er dyster. Se blot nyhederne. Man kan intet sige efterhånden uden, at man skal frygte for respons fra den anden side.